Jusuf Nurkić uspješno operisan, čeka ga šestomjesečni oporavak

Tokom oporavka bi Nurkić trebao doći i u BiH.

1448

Bh. košarkaš i član NBA ekipe Denver Nuggets Jusuf Nurkić uspješno je operisan u bolnici u Los Angelesu. Kako je potvrdio Nurkićev menadžer, Enes Trnovčević, složena operacija je protekla u najboljem redu, a naš košarkaš se osjeća odlično i već je napustio bolnicu.

“Operacija je bila uspješna, sve je uredu, a Jusuf je izašao iz bolnice. Bila je ovo ozbiljna, složena i teška operacija, koja je obavljena konvencionalnom metodom. Do posljednjeg trenutka se nije znalo koja će metoda operacije biti odabrana, konvencionalna koja zahtijeva oporavak od šest mjeseci ili eksperimentalna nakon koje oporavak traje do četiri mjeseca. S obzirom na to da se radi o novoj metodi za koju još uvijek nije zagarantovana stopostotna uspješnost, odlučeno je da se obavi konvencionalna operacija” – izjavio je Trnovčević.

Ovom je operacijom riješen Nurkićev problem s povredom koju je dugo vukao i koja ga je često sprečavala da pokaže sve svoje mogućnosti.

“Radi se o povredi koja ga je mučila dugo i zbog koje je i napustio kamp reprezentacije. Pokušao se oporaviti mirovanjem, no, nije uspio. Povreda je negativno utjecala i na njegove igre u drugom dijelu NBA sezone, a da nije bilo toga, Jusuf bi još bolje igrao. Sada je najvažnije da je on dobro” – rekao je Nurkićev menadžer.

Tokom oporavka bi Nurkić trebao doći i u BiH.

“On trenutno ne smije putovati. Tek nakon jednomjesečnih terapija u Los Angelesu će se moći kretati, a potom će vjerovatno doći u BiH i na more na odmor” – završio je Trnovčević.

Nurkić nažalost neće biti dostupan selektoru košarkaške reprezentacije BiH, Dušku Ivanoviću, za predstojeći Eurobasket.

Komentari

komentara