Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine slavila protiv vršnjaka iz SAD-a

1084

Jučer je u Međugorju juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine savladala rezultatom 3:1 odgovarajuću selekciju Sjedinjenih Američkih Država.

Mukwelle Akalea je doveo goste u vodstvo u 21. minuti nakon što je bio siguran realizator najstrože kazne. Međutim, vodstvo gostiju nije dugo trajalo s obzirom da je Andrej Modić donio u 28. minuti izjednačenje našoj reprezentaciji pogotkom iz slobodnog udarca. U drugom poluvremenu golovima Amera Gojaka i Kerima Memija u 57. odnosno 63. minuti naša reprezentacija je stigla do sigurne pobjede.

“Bio je to vrlo dobar test kojeg smo odradili dobro”, rekao nam je nakon utakmice Anel Hajrić. “Vladali smo nad njima tako da je to i na kraju rezultat sve rekao”, poručio nam je Eldar Čivić njegov reprezentativni kolega koji je u nastavku pohvalio uslove za igru. Međutim obojica u drugom meču protiv selekcije Sjedinjenih Američkih Država očekuju pobjedu. “Očekivanje je kao i za ovu utakmicu, a to je da samo pobjeda dolazi u obzir”, rekao nam je Čivić fudbaler češke ekipe FC “Slovacko”.

Sa druge strane Hajrić ističe kako očekuje da će u drugom prijateljskom meču biti malo teže za naše najbolje mlade s obzirom da će se reprezentativci SAD-a bolje pripremiti. “Mislim da njih možemo opet savladati”, rekao nam je na kraju razgovora Anel.

U sklopu priprema za Elitni krug kvalifikacija bh juniori će odigrati još jedan susret sa SAD-om, 30. 4. u 16 sati na stadionu „Bare“ u Čitluku.

Komentari

komentara