Juniorska nogometna reprezentacija savladala Albaniju

592

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prijateljskom susretu protiv vršnjaka iz Albanije odigranom na stadionu „Vrapčići“ u Mostaru slavila je sa visokih 3:0.

Naše mlade nade dolaze do vodstva preko Adela Halilovića u 33. minuti, da bi sedam minuta kasnije Amer Gojak udvostručio prednost. Konačan rezultat od 3:0 postavio je u 55. minuti Kemil Festić.

“Dugo sam čekao na prvi pogodak i posebno mi je drago da sam danas postigo gol za vodstvo naše ekipe”, rekao je Adel Halilović koji nastupa Lieferingu kao posuđeni igrač Red Bull Salzburga. U nastavku je istakao kako se od njega ne očekuje postizanje pogodaka s obzirom da igra na poziciji desnog beka. “Ipak sam postigao jedan i nadam se da ću i u budućnosti briljirati sa golovima i asistencijama”, rekao je za Nogoloptu mladi reprezentativac Adel Halilović.

“Utakmicu smo imali 90. minuta pod kontrolom, protivnik nije imao ni jedne prilike, a mogli smo još više pogodaka postići, ali na kraju sa 3:0 smo pobjedili uvjerljivo i Albancima nismo dali ni najmanju šansu da nam zaprijete”, rekao je na kraju razgovora mladi reprezentativac.

Novi prijateljski susret ovih selekcija bit će odigran 23. aprila sa početkom u 15 sati na stadionu „Podavala“ u Gabeli.

Komentari

komentara