Juniori BiH počeli pripreme u Mostaru

466

Juniorska nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupila se u Mostaru i započela pripreme za turnir UEFA Elitne runde kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

Selektor Toni Karačić na okupljanju nije imao na raspolaganju sve igrače, jer je dio reprezentativaca nastupao za svoje klubove ovog vikenda i oni bi trebalo da se danas priključe pripremama.

– Sistem kvalifikacija kod “U-19” reprezentacija je na neki način surov jer samo jedna ekipa ide na Evropsko prvenstvo. S tim u vezi svaka utakmica nam je važna, a posebno prva s Ukrajinom u kojoj nećemo moći da računamo na veoma važne igrače, Memiju i Mihojevića koji imaju kartone. Međutim i naš protivnik ima određene probleme. Dosta smo vremena proveli posmatrajući i skautirajući ih. Kvalitetni su i moramo maksimalno angažovano pristupiti tom meču kako bismo ostvarili dobar rezultat – rekao je trener asistent u reprezentaciji BiH Saša Krupljanin.

Turnir grupe 5 elitne runde kvalifikacija igra se od 14. do 19. maja u Mostaru i Širokom Brijegu, a osim reprezentacije BiH u grupi su Poljska, Ukrajina i Crna Gora.

Prvi meč izabranici Tonija Karačića igraju 14. maja u Mostaru protiv Ukrajine. Dva dana kasnije u Širokom Brijegu igraju protiv Crne Gore, a 19. maja u Vrapčićima protiv Poljske.

Komentari

komentara