Lokalne TemeSportJučer u Visokom oboren državni rekord: Članovi SK "Sarajevo" uspješni u 1....

Jučer u Visokom oboren državni rekord: Članovi SK “Sarajevo” uspješni u 1. kolu Premijer lige BiH

U nedjelju se u Visokom u organizaciji Streljačkog kluba Visoko održalo prvo kolo Premijer lige BiH u streljaštvu za 2016 godinu. Nastupio je rekordan broj strijelca i ekipa, a na vatrenu liniju izašlo je preko 70 strijelaca iz 13 klubova iz cijele Bosne i Hercegovine. Oboren je i državni rekord.

Kao što se očekivalo, pojedinačno najbolje rezultate su postigli reprezentativci, a u ekipnoj konkurenciji ponovo najbolji su bili strijelci Streljačkog kluba “Sarajevo”. Muška ekipa Streljačkog kluba Sarajevo u sastavu Nedžad Džanković, Emir Memišević i Nedžad Fazlija, ponovo je blistala i postavila novi državni rekord od 1852,3 kruga, koji je za više od 13 krugova bolji od starog rekorda. I najbolje takmičarke Streljačkog kluba Sarajevo ubjedljivo su bile bolje od konkurentkinja i pobijedile sa pogodjenih 1.225 krugova ostavivši iza sebe drugoplasiranu ekipu SK Geofon-Teslić za 37,8 krugova zaostatka koja je imala 1.187,2 kruga, dok je Streljački klub Zenica osvojila treće mjesto sa 1.186,6 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji kod žena najbolja je bila takmičarka iz Teslića Tatjana Đekanović sa pogođenih 414,6 krugova, ispred takmičarki iz SK Sarajevo, Segmedine Bjelošević i Sabrine Drinjaković koje su pogodine 412,4 krtuga, odnosno 410,8 krugova.

Muška ekipa Streljačkog kluba Sarajevo je fantastično gađala, imala ujednačen sastav i osvojila prvo mjesto sa novim državnim rekordom od 1852,3 kruga. Drugoplasirana ekipa SK Zenice pogodila je 1.774,7 krugova imala je zaostatak od preko 67 krugova. Treće mjesto osvojila je ekipa domaćina SK Visoko sa pogodjenih 1.762,8 krugova.

U pojedinačnoj konkurenciji takmičari SK Sarajevo su zauzeli prva tri mjesta, a najbolji je bio Nedžad Džanković sa 619,4 kruga ispred Emira Memiševića sa 616,5 krugova i Nedžada Fazlije sa 616,4 kruga.

U gađanju iz vazdušnog pištolja u ekipnoj konkurenciji najbolji su bili strijelci iz Teslića sa pogodjenih 1.665 krugova, ispred ekipe domaćina SK Visoko koja je pogodila 1.652 kruga i strijelaca iz SK Sarajevo koji su osvojili treće mjesto sa pogođenih 1.616 krugova.

Pojedinačno najbolji rezultat ostvario je Rakić Predrag iz Bijeljine sa 560 krugova, slijede Teslićani Sadžak Adnan i Siniša Petković sa pogođenih 558, odnosno 555 krugova.

“Ovo takmičenje ujedno je bila zadnja provjera naših reprezentativaca koji trebaju da nastupe na Evropskom prvenstvu u Gyoru u Mađarskoj krajem mjeseca. Boje naše države na ovom velikom takmičenju branit će juniorke Tatjana Djekanović (SK Geofon) i Segmedina Bjelošević (SK Sarajevo) i senior Nedžad Džanković (SK Sarajevo). Evropsko prvenstvo u Mađarskoj je posljednja prilika da evropski strijelci osvoje kvote, odnosno da se plasiraju za Olimpijske igre u Riju ove godine. Iskreno se nadam da će nas neko od naših mladih takmičara ugodno obradovati svojim rezultatom”, rekao je trener Streljačkog kluba Sarajevo, Nedžad Fazlija.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE