JU Centar za kulturu i edukaciju prošle godine za organizovanje iftara potrošila 68.878.99KM

Donacija iz Turske ili iz džepa poreznih obveznika: JU Centar za kulturu i edukaciju prošle godine za organizovanje iftara potrošila 68.878.99KM

 

Pričalo se da je to donacija iz Turske. Oni koji su bili na tim iftarima kažu da je to lično donacija bratske općine Altindag. Iftari su se uz političku promociju i organizovali u KC Altindag kojem je još uvijek sporna upotrebna dozvola.
A onda …
A onda u izvještaju JU Centar za kulturu i edukaciju Visoko za prošlu godinu, a koji je usvojen na sjednici Općinskog vijeća Visoko 27.04.2018.godine u tabeli troškova prikazan je i trošak organizovanja iftara i to u iznosu od 68.878,99KM. Laičko i naivno pitanje glasi čiji je to onda trošak i javnost bi to trebala znati.

Ne sumnjamo da će političkih iftara biti i ove godine osobito jer će to biti predizborni iftari, a najmanje što očekujemo jeste da nam neko pojasni i obznani ko će to ove godine finansirati. Da li Erdoganov načelnik jedne turske općine koji finansira politiku u BiH suprotnu od one koju mu je Alija Izetbegović ostavio u amanet ili porezni obveznici općine Visoko iz javnog proračuna kako je naznačeno u tabeli poslovanja jedne javne ustanove.

Visoko.co.ba