JU Centar za djecu … ZDK na međunarodnom sajmu halal industrije SHF 2018

Prvi međunarodni sajam halal industrije Sarajevo Halal Sajam (SHF) 2018 otvoren je u prisustvu velikog broja učesnika i zvanica danas u Sarajevu. SHF 2018 organiziraju Bosna Bank International (BBI) u saradnji sa Islamskom zajednicom u BiH i  Islamskom razvojnom bankom (IsDB) i okupio je učesnike iz  više od 40 zemalja te više od 100 izlagača iz cijelog svijeta.

JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK će se predstaviti proizvodima koje izrađuju korisnici s puno ljubavi i truda. Inicijativa za prijavu na sajam te sve organizacijske aktivnosti  je pokrenula direktorica Ustanove Meldina Ugarak.

Ovo je još jedna “pobjeda” korisnika usluga JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama ZDK i dokaz da se radom i trudom mogu postizati rezultati na međunarodnom nivou.

Tokom tri dana trajanja SHF 2018 bit će omogućeni susreti regionalnih proizvođača halal proizvoda i pružalaca halal usluga iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Makedonije i Albanije sa velikim kupcima i distributerima iz Evropske unije, Saudijske Arabije, Turske i Malezije, Bahreina, Libije, Ujedinjenih Arapskih Emirata.

SHF 2018 su otvorili Amer Bukvić, direktor BBI, Israfil Kuralay, zamjenik predsjednika Privredne komore Istanbula, Adem Zolj, premijer Kantona Sarajevo, Mujahid Yusuf Rawa,  ministar u uredu premijera Malezije, Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH i Husein ef. Kavazović, reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH.