JP RTV VISOKO d.o.o. Visoko : Na današnji dan – Puno sreće i uspjeha

“Radio-televizija Visoko” je kao javno preduzeće osnovano Odlukom Opštinskog vijeća Visoko 1994.godine, a nastalo je fuzijom već postojećih stanica, “Radija Visoko” i “Televizije Visoko”.
“Radio Visoko” je emitovanje programa počeo 26. jula 1977. godine.
Nastao je kao dio Centra za informisanje i dokumentaciju, zajedno sa listom “Naš život”. Kao jedini opštinski elektronski mediji za cilj je imao informisanje stanoviništva Visokog i cijele regije o svim društvenim događajima, pitanjima i dilemama, obavještavao i zabavljao. Profilisao je veliki broj novinara i voditelja.
“Televizija Visoko” je osnovana 1992. godine Odlukom Ratnog predsjedništva opštine Visoko. U periodu agresije za cilj su imali probijanje medijske blokade za stanovnike opštine Visoko, ali i snimanje i dostavu materijala na ostale medije u zemlji i inostranstvu. Cilj je požrtvovanim angažovanjem zaposlenika i ostvaren.
Nakon ratnog perioda slijedi nekoliko preregistracija u skladu sa zakonskim normama, stabiliziranje i ojačanje, po svim segmentima, u turbulentnim vremenima i velikom konkurencijom. “Iškolovan” je veliki broj novinara koji su svoju karijeru nastavili u drugim medijskim kućama u BiH.
Radijski program se danas emituje na frekvenciji od 92,3 MHz FM, a televizijski program na 28 UHF kanalu. U skladu sa propisima Regulatorne agencije za komunikacije BiH, od koje je dobila Dugoročnu dozvolu za rad, emituju se programski sadržaji za sve starosne i polne, nacionalne i konfesionalne grupe građana, kao i po polju interesovanja, od informativnog, pa kulturnog, obrazovnog, sportskog, zabavnog, dječijeg i omladinskog, do specijalizovanog programa. Kreira i odražava sliku i osluškuje potrebe najšireg sloja građana kroz česte kontakt programe i emisije debatnog karaktera. Nudi (i očekuje) mogućnost saradnje sa preduzećima i privrednicima na obostrano zadovoljstvo, ali je na prvom mjestu interes građana opštine Visoko.