NaslovnicaPreporukaJosip Pejakov...

Josip Pejaković 15. jula izvest će monodramu “Država” u sarajevskom BKC-u

Doajen bosanskohercegovačkog glumišta, Josip Pejaković, izvest će monodramu “Država” i inserte iz svojih najpoznatih monodrama u okviru Festivala Baščaršijske noći, u četvrtak, 15. jula u 21 sat, u Galeriji JU Bosanski kulturni centar KS.

Pejaković je publici poznat po monodramama: “Oj živote”, “On meni nema Bosne”, “Čo'jek na četiri noge”, “O, izbjeglice”, “Postupi po naređenju”, “Ućerivanje” itd.

U svojoj plodnoj umjetničkoj karijeri ostvario je i veliki broj filmskih uloga, a dobitnik je brojnih nagrada od kojih izdvajamo neke: Sterijina nagrada 1977. (Omer-paša Latas), Šestoaprilska nagrada Grada Sarajeva 1974., Nagrada ZAVNOBIH-a za životno djelo 1991., Nagrada Udruženja dramskih umjetnika BiH, kao i niza stručnih priznanja za uloge na Festivalima u Jajcu i Brčkom.

Besplatne ulaznice se preuzimaju na portirnici BKC-a.

 

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.