Još jedan uspješan nastup SK “Visoko”

U nedjelju, 27.11.2022. godine u sportskom strelištu dvorane „Goran Čengić“ Sarajevo, održano je prvo prvenstvo BiH u novoj olimpijskoj disciplini – mix timovi zračna puška i zračni pištolj. Prema propozicijama Međunarodne streljačke federacije (ISSF) svaki tim se sastoji od dva strijelca – jednog takmičara i jedne takmičarke, a svaki klub je mogao prijaviti po dva tima.

Nakon kvalifikacionog dijela prvih 6 timova po disciplini ulaze u finalno gađanje i u direktnim borbama bore se za medalje. Prema pravilima, prvoplasirani i drugoplasirani tim u finalnom gađanju bore se za zlatnu medalju, dok se treći i šesti te četvrti i peti tim bore za bronzanu medalju. Svaki takmičar iz ekipe gađa po jedan finalni metak, koji se sabira, a dva boda osvaja ekipa koja je imala više krugova. Kod istog rezultata ekipe osvajaju po bod. Pobjednik je ekipa koja prva osvoji 16 ili više bodova.

SK „Visoko“ je osvojio drugo mjesto u disciplini MIX tim zračni pištolj (Mešanović Belmin i Hunček-Pita Aida), a mix tim zračna puška (Mimić Abdullah i Arnautović Almedina) osvojio je četvrto mjesto.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.