Još jedan uspjeh Zlatne džezve u Sloveniji: Prava bosanska kafa u slovenskom Lidlu

578

Zlatna džezva kompanije Vispak iz Visokog ušla je u poznat lanac trgovina Lidl u Sloveniji. Ovim je završen projekat ulaska na slovensko tržište, jer je prava bosanska kafa sada dostupna u svim značajnijim trgovinama u ovoj zemlji.

“Ulaskom u Lidl zaokružili smo proces ulaska na slovensko tržište. Sada je Zlatna džezva dostupna u svim važnijim trgovinama na teritoriji Slovenije, zauzevši jednu veoma značajnu nišu. Možemo slobodno kazati da smo razvili jednu novu naviku, novu potrebu, pa ako ćemo pravo i novu kategoriju – prava bosanska kafa – na ovom tržištu. Ponosni smo na uspjeh našeg tima i uspjeh našeg branda”, izjavio je Armin Hodžić pomoćnik predsjednika Uprave AS Holdinga i voditelj odjela ”New business” na nivou Grupacije.

Kao i do sada, reakcije kupaca u Lidlu su izvanredne. “Imali smo ‘malih problema’ jer čim je počela prodajna akcija Zlatna džezva je gotovo rasprodana, tako da nismo mogli ‘uhvatiti’ niti jednu fotografiju sa punim policama i tzv. billboard efektima. Šalu na stranu, zaista je tako, i izgleda da su naš trogodišnji trud, i napori koje smo ulagali u distribuciji i marketingu uz neprikosnoveni kvalitet, u potpunosti prepoznati na ovom tržištu. Uspjeli smo Zlatnu džezvu približiti Slovencima. I ponovit ću još jednom, sada je već jasno da je ćejf univerzalna kategorija, i da ga ljudi koji možda i nisu odrastali uz ovaj poseban osjećaj, prihvataju kao nešto što ih ispunjava i na šta se brzo naviknu. Prepoznaju u tome jedan ritual i life style usko vezan sa ‘mirom u duši’, razgovorom, druženjem i prijateljstvom”, kazao je Hodžić.

Zlatna džezva najstariji je i najprepoznatljiviji brand Vispaka. Prava bosanska kafa počela se proizvoditi prije 45 godina. Danas se izvozi u 28 zemalja svijeta.

Ipak Vispak!

Komentari

komentara