Još desetak dana je otvoren konkurs Fondacije „Arheološki park: …

KONKURS OTVOREN JOŠ DESETAK DANA – PRIJAVITE SE I POSTANITE DIO NAJBOLJE VODIČKE SLUŽBE U OVOM DIJELU EVROPE

Još desetak dana je otvoren konkurs Fondacije „Arheološki park: Bosanska piramida Sunca“ za ovogodišnji projekat Škola za vodiče Fondacije. U prethodnih nekoliko godina ova obuka se pokazala kao pun pogodak, kako za Fondaciju, tako i za brojne mlade ljude, studente iz Visokog i okolnih gradova, koji su kroz ovaj projekat stekli neprocjenjivo iskustvo, ali i priliku za zaradu.

 – Konkurs za ovogodišnju Školu za vodiče otvoren je do 1.februara 2019., kada ga i zaključujemo i kada ćemo provjeriti sve prijave koje smo dobili. Već sada mogu reći da je i ove godine interes ogroman, imamo prijave mladih ljudi, većinom studenata, kako iz Visokog tako i nekih okolnih gradova, s tim da prednost imaju Visočani. Naravno, prednost će imati i osobe koje imaju znanje više svjetskih jezika, a prema onome što smo do sada dobili, tačnije prema prijavama, radi se zaista o sjajnim CV-ima i jako pametnim i ambicioznim osobama koje su se prijavile kako bi postale dio najbolje vodičke službe u ovom dijelu Evrope. – kazao nam je Ajdin Ahmetspahić, koordinator u Fondaciji.

Prethodnih nekoliko godina ovaj projekat je obogatio vodičku službu Fondacije, koja iz godine u godinu postaje sve veća, kvalitetnija i bolja.

– Naravno i ove godine sve kandidate očekuje dvomjesečna obuka, kao i završni ispit, kada ćemo znati tačno ko ostaje, odnosno postaje dio porodice Fondacije. Prema prijavama koje smo do sada dobili, smatram da ćemo i ove godine dobiti nekoliko zaista kvalitetnih, pametnih mladih ljudi koji će nam se priključiti – pojasnio nam je Ahmetspahić.