NaslovnicaPreporukaJohnny Depp s...

Johnny Depp svjedočio protiv bivše supruge: Nikada u životu nisam udario nijednu ženu

Holivudski glumac Johnny Depp je u utorak govorio na sudu u Virdžiniji, u predmetu za klevetu protiv svoje bivše supruge Amber Heard, koja ga je optužila za porodično zlostavljanje.

U svom trosatnom svjedočenju koje će biti nastavljeno i danas, zvijezda je govorila o njenim optužbama te o svojoj historiji zloupotrebe opojnih droga.

“Moj cilj je istina”, rekao je Depp na početku svjedočenja.

Inače, on tuži bivšu suprugu za 50 miliona dolara zbog teksta Washington Posta iz 2018. godine u kojem je ona pisala o svom iskustvu s porodičnim zlostavljanjem. Depp se ne spominje imenom u ovom djelu, međutim raniji događaji su ukazivali na to o kome se radi.

Depp tvrdi da je Heardov tekst doveo do finansijskih gubitaka za njega, uključujući i isključenje iz budućih filmova “Pirati s Kariba” nakon što je vodio franšizu 15 godina.

“Jednog dana si Pepeljuga da tako kažem, a onda si za nula i šest sekundi Quasimodo”, rekao je Depp o tome kako se njegova karijera okrenula nakon što je optužen za zlostavljanje.

“Nisam to zaslužio, a ni moja djeca, kao ni ljudi koji su vjerovali u mene svih ovih godina”, rekao je Depp.

U svom svjedočenju, Depp je priznao da su se on i Heard svađali tokom veze, ali je rekao: “Nikad nisam došao do tačke da na bilo koji način udarim gospođu Heard, niti sam ikad udario bilo koju ženu u svom životu”.

Također je opisao buran odnos svojih roditelja te verbalno i fizičko zlostavljanje koje su on i njegova braća i sestre doživjeli od njihove majke. Naveo da se njegovo prvo iskustvo s uzimanjem kontroliranih supstanci dogodilo kada je imao otprilike 11 godina i da je uzimao majčine tablete na recept “kako bi pobjegao od haotične prirode onoga što su živjeli”.

Suđenje je inače počelo prošle sedmice, a Deppu je ovo prva prilika da o slučaju govori u cjelosti i javno.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.