Lokalne TemeJKP Visoko / Saopštenje za javnost

JKP Visoko / Saopštenje za javnost

Obavještavamo građane da je u vrijeme obilnih padavina dana 14.9.2016.godine. došlo do izlijevanja vode iz šahta u ulici Iznad Duvara. Na lice mjesta su izašli uposlenici JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, te ustanovili da je došlo do začepljenja kanalizacije u tom mjestu. Prilikom čišćenja iz kanalizacije je izvađena veća količina materijala koji se ne bi trebao bacati u kanalizaciju (što se može vidjeti na slikama).

Na lice mjesta je izašla i općinska inspekcija te fotografski dokumentirala i napravila zapisnik. Sada se postavlja pitanje da li se radi o nehatu građana ili se otpad namjerno ubacuje  u kanalizaciju.

Ovim putem apelujemo na građane da ne bacaju u kanalizaciju otpatke za koje postoje propisana mjesta, a kanalizaciju da koristimo u svrhe za koje je i namijenjena, a to je odvođenje fekalne i oborinske vode. Pravilnim odnosom i ponašanjem prema odlaganju otpada sprječavaju se nepotrebni problemi i troškovi i svima nam se olakšavaju životi.

Hvala na razumijevanju.

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.