JKP “Visoko”: Potpisivanje Ugovora sa prvih 10 predstavnika Kućnih savjet

JKP „Visoko“ je od 1. januara ove godine uspostavilo Službu za poslove stambenog upraviteljstva i održavanje objekata i ispunilo je sve zakonske propise i Pravilnik o uslovima za obavljanje poslova upravitelja koje je donijelo OV Visoko na svojoj 13. sjednici održanoj 24. novembra prošle godine.

Podsjetimo, 3. aprila JKP „Visoko“ je uručen certifikat za obavljanje poslova upravitelja nad zajedničkim dijelovima zgrada i trenutno na području općine Visoko samo JKP „Visoko“ ima certifikat za upraviteljstvo, što ne znači da ako ispunjavaju uslove, isti mogu dobiti i drugi pravni subjekti.

Danas (srijeda, 9. maj), u prisustvu Općinske načelnice mr. sci. Amre Babić i direktora JKP „Visoko“ dr. sci. Hasana Prelića, je upriličeno potpisivanje Ugovora sa prvih 10 predstavnika Kućnih savjeta zgrada nad kojim je od sada JKP „Visoko“ preuzelo upravljanje.

Slika 1

U sklopu ovih 10 zgrada nalazi se ukupno 14 ulaza, 11 poslovnih prostora i 227 stanova, što znači da će otprilike 238 korisnika koristiti usluge upraviteljstva.

JKP „Visoko“ je u tekućoj sedmici preuzelo upravljanje nad još 6 zgrada, što još uvijek nije ozvaničeno s obzirom da je u toku prikupljanje neophodne dokumentacije, ali možemo konstatovati da JKP „Visoko“ vrši upraviteljstvo nad ukupno 16 stambenih objekata.

Slika 2

Poslane su pozitivne poruke s ciljem uključivanja što više predstavnika Kućnih savjeta i stambenih objekata, kako bi cjelokupni Projekat upraviteljstva imao pozitivan efekat i kako bi korisnici imali najbolje moguće usluge i saradnju na obostrano zadovoljstvo.

Sklapanjem Ugovora sa upraviteljem, nedostaci na stambenim zgradama nastali uslijed zajedničkog korištenja prostora kao što su vodovodne instalacije, elektro instalacije, tavanski prostori i slično, nisu više predmet jednog stanara nego svih stanara u kolektivnoj zgradi, a zgradom se smatra svaki objekt kolektivnog stanovanja sa najmanje četiri stana i dva vlasnika.

 

Press Općine Visoko

 

VIŠE FOTOGRAFIJA KLIKOM OVDJE