Lokalne TemeJKP "Visoko": Odvoz pepela i luga realizuje se uz odvoz komunalnog otpada

JKP “Visoko”: Odvoz pepela i luga realizuje se uz odvoz komunalnog otpada

JKP “Visoko“ d.o.o. Visoko obavještava javnost i korisnike komunalnih usluga da Služba za prikupljanje otpada, održavanje čistoće i zaštite na radu realizuje i redovan odvoz pepela i luga iz naselja i ulica na području Grada Visoko.

Prikupljanje i odvoz pepela i luga vršit će se prema rasporedu odvoza komunalnog otpada iz naselja i ulica koji su po redovnom rasporedu odvoza za određeni dan.

Svi naši korisnici komunalnih usluga dužni su obezbijediti odgovarajuće posude (ukupne težine do 20 kg) u koje će odlagati svoj zapaljivi komunalni otpad (lug i pepeo), a zatim će isti odložiti do svojih posuda (kanti) koje koriste za odlaganje komunalnog otpada u svom domaćinstvu, te molimo ih da iste približe pojasu saobraćajnice, odnosno iznesu iz svojih privatnih prostora (dvorišta) pred svoj ulaz u dvorište, jer naši radnici po zakonu ne smiju ulaziti u tuđi privatni prostor.

Raspored navedenog odvoza za svaki dan možete pogledati u servisnim informacijama na našoj web stranici (http//www.jkpvisoko.ba/) i našoj Facebook stranici (JKP Visoko).

Sve dodatne informacije možete dobiti na brojeve telefona: 032/465-999 i 032/733-183.

JKP Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE