JKP Visoko: Nema novih kreditnih zaduženja za projekat vodosnabdijevanja

U cilju ispravnog informisanja javnosti i stanovništva Grada Visokog, tim povodom JKP ¨VISOKO¨ d.o.o. Visoko daje sljedeće saopćenje: 

Sredstva zajma od EBRD-a za ¨Projekat vodosnabdijevanja Grada Visokog¨ se neće povećavati, nego će ostati onolika kolika su definisana Ugovorom o zajmu između EBRD-a i države Bosne i Hercegovine, u ukupnom iznosu od 4.500.000,00 EUR-a.¨
Projekat vodosnabdijevanja Grada Visokog¨ se izuzev sredstava zajma finansira i sa viših nivoa vlasti, Zeničko – dobojskog kantona, Grada Visokog, iz sredstava JKP ¨Visoko¨ d.o.o Visoko kao i iz Grant nepovratnih sredstava međunarodnih institucija.
Iz spomenutih sredstava finasirani su, Nadzor na izvođenjem radova, Izrada FOPIP-a, rezervoar Kula Banjer, rezervoar Dubrave, vodozahvat Vijer, vodosnabdijevanje gradskih naselja Paljika i Ravne, proširenje vodosnabdijevanja na naselja: Smršnica, Goduša, Isakovići i Bosnići. Kao i mnogi drugi radovi na proširenju i rekonstrukciji vodosnabdijevanja Grada Visokog.
Očekuje se da će ukupna vrijednost ¨Projekta proširenja i rekonstrukcije vodovodne mreže Grada Visokog¨ imati krajnju vrijednost od oko 12.000.000,00 KM.
Iz gore navedenog se zaključuje da nema novih kreditnih zaduženja!

visoko.gov.ba