JKP Visoko: Izlijevanje oborinskih voda Iznad Duvara

Obavještavamo građane da je u vrijeme obilnih padavina, dana 02.07.2016. godine, došlo do izlijevanja oborinske vode iz šahta u ulici Iznad Duvara.

Na lice mjesta su izašli uposlenici JKP „Visoko“ d.o.o. Visoko, te ustanovili da je ponovno došlo do začepljenja kanalizacije u tom mjestu. Prilikom čišćenja iz kanalizacije je izvađena veća količina materijala koji se ne bi trebao bacati u kanalizaciju (što se može vidjeti na slikama). Na lice mjesta je izašla i nadležna općinska inspekcija, te fotografski dokumentirala i napravila zapisnik.

S obzirom da se slično desilo i 14.09.2016. godine, opravdano je pitanje da li se radi o nehatu građana ili se otpad namjerno ubacuje u kanalizaciju.

Ponovo apelujemo na građane da ne bacaju u kanalizaciju otpatke za koje postoje propisana mjesta, a kanalizaciju da koristimo u svrhe za koje je i namijenjena, a to je odvođenje fekalne i oborinske vode. Pravilnim odnosom i ponašanjem prema odlaganju otpada sprečavaju se nepotrebni problemi i dodatni troškovi.

Hvala na razumijevanju.

S poštovanjem!
JKP „VISOKO“ d.o.o. Visoko