Jeste li i vi demiseksualni, a da to ni ne znate?

A kako to izgleda u stvarnosti otkriva novinarka Mary Williams za Washington post.

 

U današnje vrijeme postoji izraz za sve, pa tako za one koji se seksualno, emotivno i duhovno zaljube u osobu bilo kojeg spola zovemo panseksualci, oni koji ne osjećaju baš nikakvu seksualnu privlačnost su aseksualci. Ljudi koji imaju isključivo romantične osjećaje prema drugoj osobi su panromantici, a sada su se pojavili i demiseksualci.

 

Ova definicija označava “polu-seksualnost” ili “sivu seksualnost”, a predstavlja stanje u kojem osoba može osjetiti seksualnu privlačnost samo ako postoji emotivna povezanost.

 

Demiseksualci ne osjećaju nikakvu spolnu privlačnost prema svojim partnerima osim ako nisu uspostavili snažnu emocionalnu vezu. A kako to izgleda u stvarnosti otkriva novinarka Mary Williams za Washington post.

 

“Prije nekoliko godina osjećala sam se krivom jer sam plašila ljude s kojima sam izlazila. Nisam željela objašnjavati zašto nisam spremna na intiman odnos … Stavljam intelekt i smisao za humor ispred toga koliko atraktivno neko izgleda. Ako muškarac ne kaže ništa uvredljivo i uspije me nasmijati vjerovatno ću s njim izaći opet. Ipak, svjesna sam da nečije pozitivne osobine ne jamče fizičku privlačnost”, opisala je Williams.

 

Stoga, ako je i vama najbitnija emocionalna povezanost s partnerom, a ne fizička privlačnost – čestitamo! Znači da ste demiseksualni.

 

(100posto.hr)