Recept za topljenik, pronašli smo na Youtube kanalu Domaći Kuhar.
Sastojci koji će vam biti potrebni za prvu koru:
- pet jaja
- pet kašika šećera
- dvije i po kašike brašna
- dvije i po kašike griza
- 150 grama oraha
- 150 grama izribane čokolade ili u prahu
Sastojci koji će vam biti potrebni za drugu koru:
- pet jaja
- pet kašika šećera
- dvije i po kašike brašna
- dvije i po kašike griza
Sastojci koji će vam biti potrebni za agdu:
- 600 grama šećera
- 650 mililitara vode
Sastojci za posipanje:
- orasi
- ribana čokolada
Priprema:
Za početak umutite jaja i šećer za prvu koru, a onda postepeno dodajte i ostale sastojke te nastavite mutiti. Smjesu potom sipajte u tepsiju te pecite oko 10 minuta na 180 stepeni.
Za to vrijeme na isti način pripremite i drugu smjesu, ali bez dodavanja oraha i ribane čokolade. Tu smjesu prelijte preko pečene kore te nastaviti peći oko 30 minuta na istoj temperaturi.
Agdu pripremite tako što ćete 600 grama šećera i i 600 mililitara vode kuhati pet minuta. Kada je kolač gotov prelijte ga siru Kada je kolač gotov prelijte ga agdom i ostavite kratko da se ohladi. Na kraju, kolač je potrebno posuti izribanom čokoladom i orasima te ostaviti da se dobro ohladi.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.