Kolač od datula, oraha i jaja sadrži samo prirodni voćni šećer, a nema ni glutena – jer nema ni brašna te u njemu možete uživati bez grižnje savjesti.
Sastojci:
• 2 jaja
• 170 g oraha
• 60 g datula
• opcionalno: šaka brusnica ili komadići tamne čokolade
Priprema:
Namastite kalup pa zagrijte rernu na 180 stepeni. Odvojte bjelanjke od žumanjaka te od bjelanjaka napravite snijeg.
Orahe i datule usitnite u blenderu te ih pomiješajte sa žumanjcima.
Potom tijestu dodajte snijeg od bjelanjaka. Kolač pecite oko 25 minuta (isprobajte da li je pečen pomoću čačkalice) te po želji ukrasi orasima ili bademima.
Savjet: Ako želite malo promijeniti recept, možete tijestu dodati šaku brusnica ili komadića tamne čokolade.
Visoko.co.ba/nezavisne.com
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.