- 400 grama sira
- 650 grama pilećih ili purećih prsa
- pet kašika brašna
- jedna kašika mljevene crvene paprike
- jedan češanj bijelog luka
- sol, biber
- tri jajeta
- pet kašika prezle
- ulje za prženje
Priprema:
Sir ementaler narežite na osam jednakih dijelova, a onda svaki komad sira je potrebno nabosti na štapiće za ražnjiće. Pileća prsa narežite na duge trakice, a poželjno je da širina trakice bude jedan centimetar. Uklonite manje nepravilne komade.
Nakon toga, trakice piletine omotajte oko sira od vrha do dna na svih osam komada i stavite sa strane. Usitnite bijeli luk i pomiješajte s brašnom, crvenom paprikom te drugim začinima pa dobro izmiješajte. U drugoj posuditi umutite jaja i malo ih posolite.
Sada svaki štapić pažljivo prekrijte napravljenom smjesom i onda uvaljajte u jaja i na kraju u prezlu. Stavite ih u tavu sa zagrijanim uljem i pecite na srednje jakoj vatri otprilike tri minute.
Visoko.co.ba/klix.ba
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti i postaviti link našeg portala kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.