“Jedan” Suada Hadžimehanovića

Suad Hadžimehanović je publici u Visokom u utorak
navečer predstavio i svoj novi film pod nazivom Jedan.

Mladi visočki gimnazijalac Suad Hadžimehanović, koji je ljubiteljima sedme umjetnosti u BiH poznat po svojim amaterskim kratkometražnim filmovima, predstavio je svoj novi film pod nazivom “Jedan”.

Iako je tek nedavno završio treći razred Gimnazije Visoko, do sada je snimio nekoliko kratkometražnih filmova, spotova, i nekoliko promotivnih videa, a ljubav prema filmu rodila se u osnovnoj školi kada je počeo snimati i režirati filmove.

Ono što ovaj film čini drugačijim od predhodnih jeste način snimanja. Ovaj film je snimljen iz jednog kadra, a veoma mi je drago da je na samoj premijeri publika pokazala svoje oduševljenjem, te je sigurno veliki aplauz nakon odjavne scene uz čestitke stimulans za budućnost i nove projekte“, rekao je za Radiosarajevo.ba Suad Hadžimehanović.

Kako kaže, prvi film koji je uradio bio je Stop nasilju među djecom, a motivacija za ovaj film bio mu je položaj mladih u Bosni i Hercegovini. Nakon toga snima film pod nazivom U inat bolesti – Boro Dubovina koji je posvećen osobama s poteškoćama. U svom trećem filmu pod nazivom Ogledalo nastojao je prikazati kolektivnu svijest mladih osoba i njihov položaj u društvu. Kroz film Predrasude koji je na YouTubeu pogledan skoro 30.000 puta, prikazao je probleme s kojim se susreću mladi tokom svog odrastanja.

Povodom 1. marta Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, režirao je film Mili – Arnautovići – Visoko, a početkom ove godine, ljubiteljima kratkometražnog igranog filma u BiH predstavio je svoj film Poruka, čija je premijera bila upravo na portalu Radiosarajevo.ba.

Kako kaže, inspiraciju pronalazi u svojim vršnjacima, društvu i zajednici, a u ovom novom filmskom projektu koji je režirao glume Muhamed Begović, Imran Plasto i Hamza Šabanović.

U nastavku pogledajte kratkometražni film Jedan: