Jedan od 14 ključnih prioriteta: Unapređenje sistema javnih nabavki u BiH

(Patria) – Transparency International u Bosni i Hercegovini (TIBiH) organizira konferenciju pod nazivom “Unapređenje sistema javnih nabavki u Bosni i Hercegovini”, koja će biti održana danas u Sarajevu.

Konferencija, organizirana u okviru USAID-ove podrške građanima u borbi protiv korupcije, bit će prilika da se čuju prijedlozi za unapređenje Zakona o javnim nabavkama i prevenciju korupcije u ovoj oblasti.

Radi se o jednom od 14 ključnih prioriteta koji je Evropska unija (EU) identifikovala u svom Mišljenju o zahtjevu Bosne i Hercegovine za članstvo.

Uvodnu riječ na konferenciji održat će ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Eric Nelson, specijalni predstavnik Delegacije EU u BiH Johann Sattler i predsjedavajući Upravnog odbora TIBiH Srđan Blagovčanin.

Na panelu će učestvovati predstavnici Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkić i Predrag Kožul, direktor Agencije za javne nabavke BiH Tarik Rahić, član Ureda za razmatranje žalbi BiH Siniša Tešanović i Amira Lazović, predstavnik Direkcije za evropske integracije.

S obzirom na trenutnu situaciju uzrokovanu pandemijom Covid-19 i poštujući epidemiološke mjere, konferenciji će uživo prisustvovati samo panelisti, dok će zainteresirani konferenciju moći da prate u online formatu, saopćeno je iz TIBiH.