Jedan medij manje u Visokom: Od 01.01.2018. smo bez TV Vi-Net

Televizijski kanal TV Vi-Net od početka 2018.godine više neće emitovati svoj program. Službenim dopisom iz TV Vi-Net obavijestili su kablovskog operatera Telemach da prestaju sa radom.

 

Na svom FB profilu i Art direktor ove televizije Esad Zečević na svojevrstan način oprostio se od projekta koji je puno značio u Visokom, ali koji po svemu sudeći nije uspio tržišno opstati.

2017. ce se pamtiti kao godina preokreta, sto zivotnih,sto poslovnih….Naime, ostalo je jos vrlo malo vremena do kraja jedne price. Price koju sam zivio posljednih 15 godina u svakom smislu. Ona se zove televizija VINET. Tu sam spoznao sebe i ono sto volim da radim, u kojem smijeru da idem. Stekao sam mnogo prijatelja,dobrih ljudi, dosta naucio i stekao neizbrisivo iskustvo. Na tome sam veoma zahvalan prije svega dragom Gospodaru, svojim roditeljima i svima koji su mi to omogucili. Doslo je vrijeme za nove pocetke…nove price. I tome se radujem. Spoznaja da ce jedan dio mene ostati sa ovom godinom i nije bas tako ugodan. Ono sto me tjesi trenutno, je cinjenica da je to bio kanal pozitivne vibre koju smo prenosili na nase gledaoce i da nismo davali medijski prostor pogresnim ljudima,politici i retorici. Ljubav i pozitivno razmisljanje kao i gledanje na danasnji nevakat je bila glavna vodilja i smjernica ove price. Bilo smo mala ali odabrana ceta koja je ostavila neizbrisiv trag. Posebno me raduje sto je ovo na neki nacin bila “odskocna daska” za sve koji su bili dio ove price i pomogla im u njihovim daljnim uspjesnim karijerama i to je posebna pobjeda. Zelim se zahvaliti svima koji su bili dio ove nase price i dali bilo kakav svoj doprinos.

“Ostati ce moja ljubav, vjeruj mi, ostati. Sve dok je svijeta i vijeka, ljubav ce trajati.”

visoko.co.ba