Jebo vas više i asfalt i uhljupluk i lopovluk i Zakon o javnim nabavkama i to vaše “na kahvu” !

U sadašnjosti u kojoj je u Estoniji pristup internetu ugrađen u ustav kao temeljno ljudsko pravo i u kojoj Elon Mask u svemir ispaljuje vozilo Tesla u kojem svira Dejvid Bouvi mi se kao prije 100 godina radujemo par metara predizbornog i postizbornog nekvalitetnog asfalta u pravilu dodjeljenom sumnjivom izvođaču, nadzoru i svim pratećim podkategorijama od mjesne zajednice, Gradske uprave, nadležnog kantonalnog ministarstva pa do uvijek raspoloženih pojedinaca spremnih posredovati i mešetariti “za kaHvu”. Jebo ih i asfalt i kaHva !

U Visokom ovaj problem nije od jučer, nije ni od 19.novembra prošle godine kada je rekonstruisan put od Muhašinovića do Moštra. U Visokom je to tako od 1995.godine kada su prve rupe po gradu krpili UNPROFOR-ci. Zasuti smo svaki dan slikama i videima iz Muhašinovića od strane čitatelja koji potpuno rezignirani čekaju u redovima, trpe, nerviraju se, gube vrijeme, “otkidaju točkove”, osjećaju se prevareni …

Za svaku rupu u Visokom, za svaku dionicu puta bilo koje kategorizacije postoje odgovorna lica, firme, državni službenici koji imaju svoje ime i prezime. Treba ih javno obznaniti, treba osvjetliti svaki lopovluk i svaki tal i svaku “kahVu” koju stranački bezveznjaci kradu od poreznog novca svih Visočana!

Kao stanovnike Visokog uopšte nas ne zanima stranačko potkusurivanje i to da li neko nekome i iz kojih razloga štima poslove asfaltiranja. Ne zanima nas ni to zašto je neko nesposoban u nadležnoj Gradskoj službi (treba ga otpustiti). U vremenu kada lideri stranaka pričaju javno o robotima i dronovima koji će zamijeniti ljude kao radnu snagu u bliskoj budućnosti, nama u Visokom još uvijek zabremedet što nam neko loše asfaltira par stotina nekog puta, koji u pravilu nedugo nakon puštanja u promet propadne ili ga pojedu kokoške!? Ono što nas zanima jeste da za naše pare to napravite kako treba ili da nam kažete da to ne znate !

U slučaju Muhašinovića vrlo važnog puta tzv. Stare ceste koja spaja najnaseljenije Moštre sa centrom grada i dalje prema Kaknju nema opravdanja za ono što građani svakodnevno trpe. Nisu porezni obveznici krivi što je u međuvremenu sve poskupilo, i njima je sve poskupilo, od dijelova na autu do vremena kojeg gube u kolonama i prašini. Jednostavno odgovorni treba da snose posljedice.

I vrlo važna stvar, da ne bi ovaj tekst sveli na dnevnu politiku ili nekakvu predizbornu priču koja pogoduje ovom ili onom političkom subjektu, podsjećamo da se ista stvar dešavala bivšoj vlasti sa Ozrakovićima ili onoj prije nje sa Mulićima uz konstataciju da svi zajedno snose odgovornost za današnji izgled Visokog kao provincije u pozadini.

I ovdje ne možemo a da ne spomenemo Asfaltgradnju, jednu u nizu nekada uspješnih firmi iz Visokog koju su, niko drugi do Visočani, sveli u ravan. Čini se da su oni sa mehanizacijom od prije 50 godina sve bolje radili i održavali nego ovi današnji, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama, podobni izvođači i podizvođači radova sa svim pratećim tzv.nadzorima.

Visoko.co.ba / Redakcija

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.