Javno prikupljanje sredstava za pomoć oboljeloj Šljivo Edini!

Javno prikupljanje sredstava za pomoć oboljeloj Šljivo Edini!

Edina Šljivo je Visočanka, rođena 1988. godine, koja se nažalost nalazi u teškoj zdravstvenoj situaciji. Edina boluje od totalne paralize kompletnih crijeva, tumora koji se vratio nakon operacije od prije 7 godina i anoreksije koja je proizašla iz prethodno navedenih bolesti.

Nedavno smo prenijeli vijest da se pokreće apel kako bi se skupila sredstva da Edina bude izmještena u Tursku na liječenje, a samo liječenje i početni troškovi koštali su 20 000KM. Edina je 19.9. hitno otputovala u Tursku jer je njeno stanje teže iz minute u minutu, a tamošnji ljekari su pristali da je prime u Američku bolnicu u Istanbulu, čak iako nisu prikupili sva potrebna sredstva.

U akciju prikupljanja sredstava pridružili su se mnogi građani Visokog, ali i BiH i inostranstva.

DANAS u periodu od 11 do 20h ispred S centra(Konzuma), Udruženje žena „Zlatne ruke Moštranke“ će organizovati prodaju hrane i kolača s ciljem da se sav prikupljeni novac uplati na račun Edine Šljivo i tako joj se pomogne.
Također, volonteri Crvenog križa Visoko će u periodu od 11 do 13h prikupljati novac ispred Gradskog kina.

Volonteri Crvenog križa će i u narednom periodu prikupljati novac ispred Gradskog kina, pa ćete i na taj način moći pridonijeti apelu.

Nadamo se da će se mnogi odazvati na ove humane akcije naših sugrađana koji se zajendičkim snagama trude spasiti našu Edinu!

Podsjećamo, broj žiro računa za uplate iz BiH je : 1406020020377009 .
A podaci za uplate iz inostranstva su: Sberbank, fra Andjela Zvizdovica 1, 71000 Sarajevo ; Beneficiary name: Edina(Salih) Šljivo ; Swift: SABRBA22 ;
IBAN: BA391406024100015425