Jasmina Zubić – SDP nositeljica liste za Federalni parlament

Jasmina Zubić, predsjednica OO SDP Visoko i nositeljica liste za Federalni parlament u izbornoj jedinici šest na predstojećim Opštim izborima 2018-te, vjerovatno da je najkompletniji političar u aktuelnom sazivu visočkih političara ali i kandidata koji će se birati 7. Oktobra.

Prema izvještaju CCI Jasmina Zubić, u kontinuitetu je najaktivnija zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

U politiku je ušla kao ostvarena ličnost: intelektualno i materjalno stabilna s pozicije direktorice Slobodne zone „Visoko“. Svojim radom i zalaganjem potvrdila je činjenicu da se može biti političar po mjeri naroda i za dobrobit naroda. Kontinuiranim, konkretnim i dosljednim radom dokazala je kako se može biti častan političar koji uživa poštovanje građana i kolega koji prepoznaju iskren trud i rezultate rada.

Sažetak njene biografije nam potvrđuje rečeno;

Jasmina Zubić je rođena 25.09.1958. godine, udata je i majka dvoje djece.
Studij za sticanje visoke spreme na Ekonomskom fakultetu, odsjek Poslovne ekonomije – smjer marketing, završila je 1981. godine i odmah zasnovala radni odnos u Srednjoškolskom centru u Visokom, gdje je dvije godine obavljala poslove i radne zadatke predavača ekonomske grupe predmeta.

Nakon uspješno položenog pripravničkog ispita položila je pedagošku grupu predmeta i stekla zvanje profesora ekonomske grupe predmeta.
1983. godine zasnovala je radni odnos u TI „Vitex“ Visoko gdje je radila 17 godina, u početku je obavljala poslove rukovodioca plana i analize, a kasnije poslove direktora nabave.
1999. godine uspješno je položila ispite iz računovodstva i stekla zvanje Samostalnog računovođe.
Od aprila 2000. do 2010. godine uspješno je obavljala poslove direktorice Slobodne zone „Visoko“.
Član je Savjeta za ekonomski razvoj SDP BiH i GO SDP BiH.
Funkciju vijećnika u Općinskom vijeću u Visokom obavljala je od 2004. do 2010. godine.
Od 2010. godine obavlja funkciju Zastupnice u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, a novi mandat u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH je ostvarila i 2014.
Članica Odbora za ekonomsko finansijsku politiku Parlamenta FBiH.

Na izborima 2014. godine direktno je izabrana u Parlament Federacije, a isti je obilježila svojim pregalaštvom i entuzijazmom;

– U svom parlamentarnom radu posvetila se rješavanju problema građana, a posebno obespravljenih i diskriminiranih građana,

– Pokrenula je brojne inicijative, poslanička pitanja, primjedbe i amandmane od kojih su mnogi direktno ili indirektno realizovani, najviše iz oblasti privrednih aktivnosti, lokalne samouprave, socijalne i zdravstvene zaštite,

– kontinuirano radi na razvijanju političko-socijalnog dijaloga i zaštiti radničkih prava,

Zalaže se za ravnopravnost spolova

– Učesnica je brojnih konferencija na temu diskriminacije osoba s invaliditetom, prava djeteta, ravnopravnosti spolova i drugih tema iz oblasti zaštite ljudskih prava.

– Izraženi aktivizam i istrajnost u političkom radu ocijenjen je najvećom ocjenom, jer je prema izvještaju CCI Jasmina Zubić, u kontinuitetu, najaktivnija zastupnica u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH.

– Aktivna u ženskim nevladinim organizacijama.

–  Svoj parlamentarni rad temelji na saradnji s građanima, radnicima, borcima, privrednicima, nevladinim organizacijama iz  čega crpi ideje za konkretne aktivnosti.

U svojoj političkoj karijeri praktikuje razgovor s građanima, posebno u lokalnoj zajednici 4 sata sedmično, što se pokazalo izuzetno korisnim za rješavanje problema sa kojim se građani susreću.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.