Jasmina Zubić (SDP): Aktuelna vlast i RTV Visoko LAŽU i obmanjuju javnost

Jasmina Zubić (SDP): Laž je da sam protiv Projekta vodovod Visoko, SDP je uputio Zahtjev za održavanje hitne sjednice po tom pitanju, aktuelna vlast i RTV Visoko obmanjuju javnost

U cilju pravilnog informisanja građana Visokog, a zbog kontinuranog i nekorektnog izvještavanja RTV Visoko i neosnovanih optužbi na račun SDP-a i mog imena kada je u pitanju podrška projektu vodosnabdijevanja, dajem sljedeće objašnjenje:

Nakon sjednice Federalnog parlamenta koja je održana 25.7. 2017.godine kada je od strane Premijera Federacije gospodina Novalića, povućena Odluka o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu za realizaciju projekta vodovod Visoko, RTV Visoko u saradnji s načelnicom je ispolitizirala novonastalu situaciju, direktno prozivajući SDP a posebno mene kao krivca neusvajanja pomenute odluke, iako su znali da je to neistina. Jako sam povrijeđena što novinari RTV VIsoko nisu tražili moju izjavu, nego su moje mišljenje o tačci tražili od osam predstavnika svih Klubova u Parlamentu Fedracije. Iako su oni svi jasno kazali da bi SDP kao i Jasmina Zubić dali podršku za donošenje Odluke za projekat vode.

Ppolitizacija se nastavlja i nakon ove, posljednje sjednice koja; nažalost, nije održana zbog neusvajanja dnevnog reda. Koalicija SDA -SBB je u potpunom kolapsu, jer su poslanici SBB bili prisutni ali se nisu izjašnjavali. Tačno je da poslanici SDP-a i DF-a nisu podržali dnevni red sjednice, jer njihovi prijedlozi nisu uvršteni u dnevni red sjednice, ali to ne znači da bismo bili protiv Odluke o zaduženju za vodovod. Jedan od prijedloga Kluba SDP-a za uvrštavanje na dnevni red sjednice, između ostalog, je bio razmatranje situacije u Kliničkom centru koji nije podržan.

Nakon što nije usvojen dnevni red sjednice, predložila sam predsjedniku Kluba SDP da prikupimo potpise 20 poslanika i u skladu sa članom 98. Poslovnika uputimo Zahtjev za održavanje hitne sjednice PDP Federacije BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda: Prijedlog Odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj za realizaciju Projekta vodovod Visoko, što je prihvaćeno i od Kluba DF-a.

Zahtjev za hitnu sjednicu je predat na pisarnici danas sa 23 potpisa a Predsjedavajući Predstavničkog doma je dužan sazvati sjednicu u roku 14 dana. Nadam da će ova tačka konačno dobiti podršku svih poslanika, a u interesu građana Visokog.

Pozivam novinare RtV Visoko da ubuduće ne politiziraju ovakve situacije, već da me lično kontaktiraju i dobiju potpune i tačne informacije, jer građani zaslužuju da budu pravilno informisani o aktivnostima svih nas kojima su ukazali povjerenje i koji djelujemo na bilo kom nivou vlasti u njihovom najboljem interesu. Posebno sto je RTV Visoko javni servis svih građana a ne jedne političke opcije koja je trenutno na vlasti.

Zastupnica PDP FED BiH
Jasmina Zubić