BiHPolitikaJasmina Zubić jedna od panelista na Trećoj konferenciji Saveza općinskih/gradskih vijeća FBiH

Jasmina Zubić jedna od panelista na Trećoj konferenciji Saveza općinskih/gradskih vijeća FBiH

U petak je, u zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, a u organizaciji Saveza općina i gradova, održana Treća konferencija predsjedavajućih i sekretara općinskih/gradskih vijeća Federacije BiH.
Kao cilj konferencije navedeno je unapređenje saradnje Saveza sa općinskim/gradskim vijećima i sekretarima diljem Federacije BiH, te osnaživanje međuopćinske i međuinstitucionalne saradnje na ovom području. U sklopu samog skupa razmatrala se primjena Zakona o principima lokalne samouprave u FBiH, kao i izbornog zakonodavstva sa aspekta lokalnih vlasti, a sve sa ciljem intenzivnije razmjene znanja i iskustava među lokalnim zajednicama u BiH, te su promovirane, između ostalih, i neke pozitivne prakse pojedinih općinskih/gradskih vijeća.
Visočka zastupnica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH i jedan od panelista na ovoj konferenciji bila je i gospođa Jasmina Zubić koja je učestvovala svojim iskustvom prezentujući primjere pozitivne prakse i uputivši konstruktivne kritike na rad svih općinskih/gradskih vijeća u BiH.

 

 

Ovu konferenciju Savez općina i gradova FBiH pripremio je u sklopu projekta AMCS – Podrška Savezima općina i gradova BiH, a cilj samog projekta je jačanje Saveza u zastupanju i lobiranju interesa jedinica lokalne uprave. Podršku ovom projektu pruža Misija OSCE-a u BiH.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE