Jasmina Knezović: SBiH je prva stranka koja je potencirala izgradnju aerodroma u Visokom nakon 25 godina čekanja

Stranka za Bosnu i Hercegovinu je prva stranka koja je razumjela značaj države kao javnog servisa za građane a time i projekta JP Aerodrom Visoko za državu BiH, ZDK i Visoko.

Kandidatkinja za Federalni parlament u izbornoj jedinici šest (kojoj pripada Visoko) Jasmina Knezović u opširnom intervju za Visoko.co.ba, koji ćemo objaviti naknadno, istakla je da se radi o neprocjenjivoj vrijednosti za Visoko, a pojasnila i zašto.

“Ništa nije slučajno, jer je predsjednik SBiH Semir Efendić  također je predan svome poslu sa fenomenalnim rezultatima, svi projekti najmnogoljudnije općine Novi grad su u većini realizirani, preko 10.000 novih radnih mjesta, preko 2 milijarde ulaganja i sve to bez kredita.

Znači kada sam kao ovlaštena osoba kompletirala dokumentaciju, kada je sačinjena Javna isprava za JP Aerodrom, kada smo ušli u bazu podataka i kada se pojavila ozbiljna stranka koja je to prepoznala i uključila u svoj ekonomski plan, ja sam odlučila da sve to podijelim sa javnošću.

Knezović ističe da  je projekat Aerodroma Visoko jedan od razloga njene odluke da se po prvi puta uključi u politiku i pridružite Stranci za BiH te navodi i druge razloge:

– SBiH ima najljepše ime,

– SBiH u prioritet rada stavlja bosanski identitet, jer se ljudi u svijetu poznaju i predstavljaju kao Njemci, Italijani, Francuzi… po tome i nas poznaju jer to je pripadnost državi. To ničim ne šteti da ostanemo Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Jevreji, Romi i ispovjedamo vjere kojima pripadamo.

Nacija je svuda vezana za državu, lijepo je to otpjevao naš Dino Merlin „Ne bude li Bosne, tada neće biti ni nas“.

Ne smijemo dopustiti narode bez države i neke nove Palestine!

– SBiH je jedina ponudila ekonomski plan razvoja, u kome je izgradnja aerodroma u Visokom, proizvodnja hrane i energije kao gorućih problema u svijetu

– SBiH je jedina ponudila nove kandidate dokazane u svom poslu, ponudila šanse ženama sa rezultatima …”

Press tim Jasmina Knezović / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.