Jasmina Knezović: Da su predstavnici Radovlja, Liješeve, Zimče ili Koložića bili uključeni u projekat Aerodroma izgradnja bi do sada bila realizirana

Nositeljica liste za Zastupnički dom FBiH Jasmina Knezović  za Visoko.co.ba dala je opširan intervju čije dijelove prenosimo parcijalno, a koji ćemo uskoro objaviti i integralno. Uz kampanju koju je započela pričom o visočkom aerodromu, pitali smo kandidatkinju Knezović da nam pojasni i slogan Stranke za BiH – ZAJEDNO za JEDNO.

“Zajedno za Jedno znači za Državu koja isključivo pripada Bosancima i Hercegovcima koji sa ponosom imaju pasoš ove zemlje. Jer kada nismo zajedno tada rušimo sve… brak, porodicu, mjesnu zajednicu, fudbalski tim, Državu.

Prije su porodice dijelile nasljedstva, sada nasljedstva dijele porodice.

Predstojeći izbori su najsudbonosnija borba za državu, nakon 2.oktobra dobiti ćemo vlast kakvu zaslužujemo. U finišu smo kampanje i treba dobro da razmislimo hoćemo li zaustaviti odlazak naše djece i kome ćemo povjeriti njihovu budućnost.”

Zašto su informacije o JP Aerodrom Visoko skrivane, kome je bilo u interesu da projekat stoji, pa čak i propadne, ima li kakav skriveni vlasnik ?

“Puno je grupa i pojedinaca koji su i skrivali ali i iskrivljivali informacije o JP Aerodrom, iz sebi poznatih razloga, od onih iz javnog sektora tj.Gradskih službi što je jedna kontinuirana hobotnica – do podne su radili za JP Aerodrom, popodne protiv aerodroma, a i sebe, drugi dio je izvan javnog sektora to su oni koji ne rade ništa osim što stalno kritikuju, treća grupa razne političke struje. Skoro se niko nije bavio a niti borio zbog značaja ovog projekta.

Visočani su sami sebi često bahili, dijele se, na selo grad, a evo ja imam priliku da pitam šta se desilo sa preduezećima u kome su važne pozicije bile kod “urbanih” rukovodioca? Da li je, kada i ko objavio podatak o neuvezanom stažu na hiljade radnika ili visinu penzije onih koji su imali sreću da im se staž uplati pa sada primaju infuziju a ne penziju, samo da prežive?

Na drugoj strani su naša vrijedna sela, stočari, mljekari, poljoprivrednici, mesari … koji proizvode hranu za sve nas, bez obzira na mjesto življenja, pogledajte njihova blistava dvorišta u Moštru, na Bucima u bilo kojem našem selu ali i pogledajte centar Visokog kao primjer jada i čemera koji je ostao od Uslužnih djelatnosti, samo par metara od OŠ Kulin Ban….a mi se i dalje dijelimo.

Amerika je od farmera napravila mit a naša vlast smatra da je ispunila zadatak kad odobri poticaje, i to samo odabranim. Treba dati zemlju svima koji hoće da proizvode i da im se garantira siguran otkup po dostojanstvenim cijenama.

Neka nam naša sela budu ponos i dobro ih čuvajmo a njihove predstavnike uzmimo za savjetnike, to poručuje rođena Visočanka. Jer da su predstavnici Radovlja, Liješeve, Zimče ili Koložića bili uključeni u projekat Aerodroma…gdje bi nam bio kraj, izgradnja bi do sada bila realizirana.

I na kraju odgovor na pitanje ima li skrivenih vlasnika, čije je preduzeće?

Vlasnici JP Aerodrom su Grad Visoko i Zaklada / Fondacija čija imovina nije nasljedna, sa imovinom zaklade se samo upravlja sa ciljem uvećanja vrijednosti koja se isključivo ulaže u opštedruštvenu korist. Na najveće pozicije u Fondaciji imenuju se osobe visokih moralnih kvaliteta koji u svom poslu imaju zapažene rezultate.

Press tim Jasmina Knezović / Visoko.co.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.