Lokalne TemePozitivno VisokoJasmin Vranac osvojio drugu nagradu na Šestom međunarodnom festivalu gitare SIGF Sarajevo

Jasmin Vranac osvojio drugu nagradu na Šestom međunarodnom festivalu gitare SIGF Sarajevo

Na netom održanom 6.Međunarodnom festivalu gitare SIGF Sarajevo u takmičarskom dijelu programa Jasmin Vranac je u 1.kategoriji u vrlo jakoj konkurenciji 16 takmičara iz Crne-Gore, Srbije, Hrvatske i BiH osvojio 2.nagradu sa osvojenih 88,6 bodova.

Iz Visokog se takmičila i Emina Džafo iz klase nastavnika Nedima Lime i imala zapažen nastup sa osvojenih 86 bodova.

Zahvaljujem direktoru ŠOMO Avdo Smajlović Visoko g-dinu Hašimoviću na ustupljenoj gitari, kao i Jasminovoj nastavnici Almi Muharemović bez čije podrške i nesebičnog prenošenja znanja Jasmin ne bi postizao ovakve uspjehe. Također zahvaljujem našem poznatom muzičkom kritičaru i novinaru Ognjenu Tvrtkoviću koji je Jasminu poklonio paket žica za gitaru koji je donio iz Londona i ovim plemenitim gestom pokazao svoj lokalpatriotizam i naklonost prema visočkim vrijednostima i talentima. Ponukan Jasminovim dosadašnjim uspjesima na međunarodnim, federalnim i kantonalnim takmičenjima gdje sa ostalim uspješnim učenicima ŠOMO Avdo Smajlović na najbolji način promovira općinu Visoko upućujem javni prijedlog izvršnoj vlasti i Upravi naše muzičke škole da iskoriste multimedijalne prostore i sadržaje kulturnog centra u Prijekom i što prije istaknu kandidaturu za organizaciju takmičenja bilo kog nivoa i time Visoko obogate dodatnim kulturnim događajima, dodatnom prihodu, kao i promociji Visokog i naše muzičke škole koja po svojim dosadašnjim rezultatima i imenima koja je iznjedrila na muzičkoj sceni zaslužuje da bude na istom nivou muzičkih škola Sarajeva, Zenice, Tuzle itd. Kad može Livno dobit organizaciju Federalnog takmičenja zašto ne bi Visoko? Ako već imamo sve uslove i bolje od većine drugih. Odnosno, zašto se ne bi i muzička škola premjestila u Kulturni centar u Prijekom gdje bi i učenici i nastavnici imali bolje uslove za rad i postizali još bolje rezultate – rekao je za Visoko.co.ba Ragib Vranac, otac talentovanog Jasmina koji redovno osvaja nagrade na takmičenjima i festivalima gitare.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE