NaslovnicaBiHKulturaJasmin Vranac...

Jasmin Vranac i Naida Purišević osvojili prvo mjesto u kategoriji kamerne muzike

Od 2011 godine u Sarajevu se u mjesecu aprilu održava internacionalni festival gitare. Ove godine “International Guitar Festival 2015” je održan od 10. do 13. aprila, a učesnici su bili: Rovshan Mamedkuliev, Alexander Swete , Gulliem Perez Quer, Goran Krivokapić, Danijel Cerović, Thomas Offermann, Alen Garagić, Denis Omerović , Predrag Stanković, Srđan Tošić, Ante Radnić, Neno Munitić, Maroje Brčić, Jure Cerkovnik, Igor Mijatović, Zoran Krajišnik, Vojislav Ivanović i Darko Karajić.

U okviru festivala održano je i takmičenje u različitim kategorijama.

Učenici ŠOMO „Avdo Smajlović“ Jasmin Vranac III razred i Naida Purišević IV razred takmičili su se u drugoj kategoriji kamerne muzike i osvojili prvu nagradu sa 93 boda.Učenike je spremala njihova nastavnica Alma Muharemović.

Ovi učenici su i na XVlll Otvorenom Federalnom takmičenju učenika i studenata muzike koje je održano u Sarajevu od 15.04.-18.04.2015. osvojili prvu nagradu sa najvećim brojem bodova u svojoj kategoriji.

Čestitke mladim muzičarima i njihovoj nastavnici.

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.