NaslovnicaBiHRegijaJak potres je...

Jak potres je pogodio Papuu Novu Gvineju, a prijeti i tsunami

Pacifički centar za uzbunjivanje izdao je upozorenje navodeći kako ne očekuje da će tsunami doći do otočja Havaja. Potres je zabilježen na dubini od 42 kilometra.

Potres magnitude 7,5 po Richteru u utorak je pogodio Papuu Novu Gvineju, oko 150 kilometara južno od grada Rabaula, izvijestio je direktor geološke službe u glavnom gradu Port Moresbyju. Izdano je i upozorenje za manji tsunami u krugu od 300 kilometara, izvijestila je Američka geološka služba, piše Guardian. 

Pacifički centar za uzbunjivanje izdao je upozorenje navodeći kako ne očekuje da će tsunami doći do Havaja. Potres je zabilježen na dubini od 42 kilometra.

Snažno podrhtavanje su osjetili stanovnici Rabaula. Na nekim zgradama popucali su zidovi, a prekinuti su i strujni vodovi. Informacija o žrtvama za sada nema.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.