NaslovnicaPreporukaJajce dobilo ...

Jajce dobilo novi turistički vizualni identitet

Javna ustanova Agencija Jajce izradila je novi turistički vizualni identitet te osmislila cjelokupni identitet brenda, koji bi Jajce trebao dodatno pozicionirati na turističkoj karti Bosne i Hercegovine s međunarodnom prepoznatljivošću.

“Novi turistički vizualni identitet, inspiriran je ključnim prednostima i asocijacijama Jajca, rijekama, planinama te jedinstvenim geografskim vrijednostima”, navode uz Agencije Jajce.

Dodaju da posljednjih godina kontinuirano rade na promociji kulturno-povijesne i prirodne baštine Jajca i razvoju turizma, kako bi doprinijeli povećanju lokalne turističke ponude i broja turističkih dolazaka u ovaj bosanskohercegovački grad.

Kako su pojasnili logo predstavlja Jajce kao turističku destinaciju, a ime Jajce napisano je iznad zelene linije koja predstavlja brdovite predjele prekrivene bogatom vegetacijom. Tačka na slovu j je Sunce koje simbolizuje primarnu ljetnu turističku sezonu.

“S desne strane u obliku pokazivača lokacije na mapi nalazi se ikona plave boje koja simbolizira bogato područje vode po kojem je ovo mjesto poznato. Također u ikoni je prikazan i veličanstveni vodopad, prepoznatljivi simbol Jajca”, ističu iz Agencije Jajce.

Uz logotip predstavljen je slogan “Stvori uspomene” koji nosi emocionalnu vrijednost – poruku, i koji poziva na akciju. U izradi je i nova višejezična web stranica koja će posjetiteljima dati najvažnije turističke informacije.

“S obzirom na to da JU Agencija Jajce na svojim društvenim mrežama bilježi veliki broj pratitelja, profili ove ustanove će se preimenovati u naziv novog brenda Visit Jajce”, navodi se u saopćenju.

Na kraju dodaju da će s novim vizualnim identitetom turizam Jajca dobiti veću i bolju prepoznatljivost, te će predstavljati turističku ponudu Jajca kroz aktivnosti, promotivne materijale, te sve oblike promocije.

 

 

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/AA

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.