Jaja od prepelice – Kako ih nabaviti i zašto konzumirati

100% organska i bez hemijskih dodataka u ishrani, prepelice su samo na domaćim žitaricama

Ako želite da kupite jaja od prepelice pozovite kontakt telefon: 061-706-688

Neke od najznačajnijih zdravstvenih prednosti ovih jaja su sposobnost poboljšanja vida, poticanje rasta i regeneracije tkiva, jačanje metabolizma i imuniteta, smanjenje krvnog pritiska i sprječavanja kroničnih bolesti. 

Liječe kašalj i astmu te ublažuju alergije – U Aziji se stoljećima koristi kao jedan od tradicionalnih dodataka prehrani i lijekovima za mnoge bolesti dišnog sustava. Ova su jaja prirodno bogata proteinom koji u tijelu djeluje kao prirodni anti-alergen. Stoga, ako pate od zagušenja, upale ili drugih simptoma alergijskih reakcija, prepeličja jaja vas mogu vratiti u ravnotežu. 

Poboljšavaju vid i zdravlje očiju – Vrlo visoka razina vitamina A u prepeličjim jajima štiti vid i održava zdravlje očiju. Antioksidativna aktivnost vitamina A može pomoći u smanjenju makularne degeneracije i sprečavanju razvoja katarakta.

Potiču rad metabolizam – Raspon vitamina B u ovim jajima uzrokuje povećanu metaboličku aktivnost cijelog tijela, uključujući hormonalnu i enzimatsku funkciju. Osiguravajući zdrave tjelesne procese i funkcije organa, prepeličja jaja mogu biti daleko više od ukusne poslastice.

Povećavaju energiju i pomažu kod niskog šećera u krvi – Doručak bogat proteinima i željezom preporučuje se onima koji pate od ovisnosti o kofeinu i drugim stimulansima koji im pomažu da ostanu budni i reguliraju razinu energije. Željezo je prijeko potrebno onima koji imaju nizak šećer u krvi.

Smanjuju krvni tlak – Povišena prisutnost kalija u ovoj vrsti jaja podrazumijeva sposobnosti smanjenja krvnog tlaka, jer ovaj mineral djeluje kao vazodilatator te potiče cirkulaciju krvi u tkivima širenjem krvnih žila.

Uravnotežuju kolesterol i smanjuju šanse za moždani ili srčani udar te artritis – Zasićene masne kiseline koje se nalaze u prepelicama mogu pomoći kod kroničnih stanja i ravnoteže između dobrog i lošeg kolesterola. Također, zahvaljujući visokoj količini kalija u ovoj vrsti jaja, ako ih uključite u prehranu, imat ćete manje šanse da vas iznenade problemi s krvožilnim sustavom.

Pomažu u detoksifikaciji organizma – U svijetu punom toksina, zagađivača i teških metala, morate misliti na to kako povremeno očistiti svoj organizam. Istraživanja su pokazala da ubacivanje ovih jaja u prehranu može pomoći u uklanjanju toksina iz krvotoka, jer ona pomažu smanjiti veličinu bubrežnih i kamenaca mokraćnog mjehura.

Zdrava su za prostatu – To je zbog velike količine proteina, fosfora i vitamina. Ove hranjive tvari prijeko su potrebne za normalnu funkciju prostate.

Zdrava su za kožu i kosu – Uključivanjem prepeličjih jaja u vašu svakodnevnu prehranu djeluje protiv starenja vaše kože, čini je sjajnijom, a naposljetku i regenerira stanice vaše kože.

Pomoć u trudnoći – Fosfor, vitamini B, minerali, proteini i mnoge druge hranjive tvari u prepeličjim jajima korisne su za rast i razvoj fetusa. Manjak samo jednog elementa može biti poguban za dijete u utrobi.

Ako želite da kupite jaja od prepelice pozovite kontakt telefon: 061-706-688.

Ova jaja su 100% organska i bez hemijskih dodataka u ishrani, prepelice su samo na domaćim žitaricama.

10 Komada – 3KM

20 Komada – 5KM

30 Komada – 8KM

Kontakt Telefon: 061-706-688