Jahja Bajrić učesnik Ajaxovog kampa

ČLAN AKADEMIJE FK SARAJEVO JAHJA BAJRIĆ U KAPMPU AYAXA

Od 26. do 30. augusta 2019. godine u Apeldoornu (Holandija) fudbalski klub Ajax je upriličio kamp za mlade fudbalere. Jahja Bajrić (2004) iz Kiseljaka je bio jedini fudbaler sa Balkana i po njegovim riječima doživio nezaboravno iskustvo. U kampu su mjerene i ocjenjene sve fudbalsku vještine, ali i ukazano na stvari koje mladi fudbaleri trebaju popraviti. Jahja je ocijenjen sa visokom ocjenom 9, te je zadnji dan imao čast da u kampu slavnog Ajaxa nosi kapitensku traku.

Ovaj mladi fudbaler je član Akademije fk Sarajevo i u Holandiju je otputovao uz saglasnost šefa Akademije Dževada Šarića i trenera Admira Hasančića. Za odlazak i boravak u Holandiji pobrinuo se Sarajlija Medić Uzejr koji živi i radi u Holandiji.

Važno je napomenuti da je Jahja za U15 reprezentaciju BiH odigrao četiri utakmice, a na turniru Josip Katalinski Škija nosio i kapitensku traku kod trenera Zorana Erbeza.

Boravak u kampu Ajaxa za mladog fudbalera može biti veliki podstrek i motivacija da se još više trudi i napreduje.

Otac ovog mladog nogometaša Kenan Bajrić, koji je nekada nosio dres NK Bosna Visoko o učešću na kampu kaže: “Boravak u kampu Ajaxa za mladog fudbalera može biti veliki podstrek i motivacija da se još više trudi i napreduje. Jako smo zadovoljni pruženom prilikom i onim što je Jahja pokazao. “

Izvori: mahalla.ba i centralna.net