NaslovnicaZDKIzvršenim pre...

Izvršenim pretresom u Zenici pronađena opojna droga

Poduzimajući mjere i radnje na preveniranju posjedovanja i neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i otkrivanju i procesuiranju lica koja se dovode u vezu sa zloupotrebom opojnih droga, policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici došli su do određenih operativnih saznanja o nezakonitim aktivnostima lica S.A. iz Zenice, koji se dovodi u vezu sa zloupotrebom droga. Postupajući po prikupljenim saznanjima, pristupilo se preduzimanju niza operativnih mjera i radnji s ciljem provjere istih.

U skladu sa prikupljenim informacijama, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, dana 05.10.2016. godine, u ulici Crkvice u Zenici, izvršen je pretres stana koji koristi lice navedeno lice, kojom prilikom je pronađeno:

  • tri pvc kesice sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 13,70 grama,
  • jedan grumen nepoznate materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, težine 4,25 grama,
  • praškasta materija umotana u pvc foliju, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,35 grama, i
  • 25 tableta koje sadrže psihotropne supstance i čije držanje nije dozvoljeno.

Sporne materije i tablete su izuzete i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i kontra-diverzionu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedeno lice je lišeno slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentovanja krivičnog djela, Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona će od strane Policijske uprave I biti dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršioca protiv lica A., rođenog 1978. godine, iz Zenice, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“, iz člana 239. stav 3. Krivičnog zakona FBiH.

 

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.