Izvještajno-izborna skupština USOV

U petak, 28. aprila 2017. godine u Velikoj sali općine Visoko uz prisustvo 6 od pozvanih 8 delegata održana redovna Izvještajno izborna skupština Udruženja slijepih općine Visoko. Poreduobičajenih tačaka dnevnog reda izvještavanja o radu i finansijskom poslovanju, te usvajanja plana rada i finansijskog plana za tekuću godinu, ova Skupština je bila posebna iz razloga tačke dn reda u kojoj se vršio izbor novog rukovodstva Udruženja.
Delegati jednoglasno prihvatili i podržali izvještaje i planove a također izglasali povjerenje novom , odnsno starom predsjedniku i članovima Upravnog odbora. Punu podršku prisutnih za novi mandatni period dobio je g-din Jusić Elmedin kao i članovi UO Novokmet Esad i Sead Softić. Skupština USOV je dopunjena novim članovima iz reda članova USOV i to Hadžić Samir, Softić Džafer i Alijagić Hamdo.
Novi-stari predsjednik USOV Elmedin-Eli Jusić zahvalio se na ukazanom povjerenju i potvrdio svoju opredjeljenost u istrajavanju ostvarenja bitnih pitanja za potrebe ove populacije stanovnika, koji se po medicinskim tretmanima smatraju naj težim oblikom invaliditeta.

foto by Senad Goralija