Lokalne TemeServisne infoIzvještaj PS Visoko za srijedu: Posjedovanje i omugućavanje uživanja droge, narušavanje javnog...

Izvještaj PS Visoko za srijedu: Posjedovanje i omugućavanje uživanja droge, narušavanje javnog reda i mira

Na području PS Visoko prijavljeno je jedno krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojne droge.

Evidentiran je jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira naročito drskim ponašanjem.
Nije bilo izvršenih uviđaja saobraćajnih nezgoda.

Policijski službenici kontrolisali su 22 vozača i vozila kojom prilikom su uručili ukupno 8 prekršajnih naloga. Prema strukturi prekršaja vozači su sankcionisani za prekršaje počinjene u saobraćaju kao što su: upravljanje vozilom pod dejstvom alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa prilikom vožnje, prekoračenje brzine, nepropisno parkiranje i nepoštivanje obaveza vozača prema pješacima.

Na zahtjev građana izvršene su 4 intervencije.

U svim navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

 

Visoko.co.ba / PS Visoko


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE