NaslovnicaPreporukaIzvinila se o...

Izvinila se organizatorica “golog” performansa na trgu u Sarajevu: Nisam znala sadržaj

Umjetnička direktorica Internacionalnog Art Festivala “Zvrk” Jasmina Prolić oglasila se danas povodom jučerašnjeg performansa na Trgu Susan Sontag u Sarajevu koji je zaprepastio prisutne građane, s obzirom na to da je obnaženi muškarac hodao trgom.

U svom saopćenju je navela da kao umjetnicka direktorica Internacionalnog Art Festivala “Zvrk”, kao i u ime cijele organizacije istoimenog udruženja, želi javno i duboko da se izvini svim građankama i građanima Sarajeva.”Želim se izviniti za uznemirenje i pometnju koje je današnjom izvedbom na Trgu Susan Sontag ispred NPS-a, višestruko nagrađivani performans “Together”, renomiranih slovenačkih umjetnika, mogao uvesti u njihove zivote”, kazala je Prolić.

Dodala je da se ovaj performans izvodi na ulicama širom Slovenije i drugih država Evrope.

“Znajući to, kao i na osnovu renomea aktera pozvala sam ovu predstavu u Sarajevo bez upućenosti u sadržaj. Prepoznajem svoju grešku i slažem se da to nije bio primjeren sadržaj za javni trg”, dodala je ona.

Na kraju je rekla da je jedina namjera ovog festivala i performansa samo jedna velika posveta zajedničkom životu i ljubavi.

“Performans nije bio ni u kakvoj vezi sa Bh. povorkom ponosa niti je bio organizovan od strane Narodnog pozorišta kao ni dio njihove produkcije. Realizacija ovog performansa u Sarajevu je omogućena zahvaljujući fondu Evropske unije ‘Performe Europe’, poručila je Prolić.

 

 

 

 

Visoko.co.ba/klix.ba

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.