Izviđači “Visoko”: Aktivnosti na lokaciji Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići

10.03.2018. članovi 4 odreda OI “Visoko”, Odred Izvidjaca Sveti Nikola“, Odred Izviđača Lukavica” i Odred izviđača “Vrba” Doboj-Istok su sproveli zajedničku aktivnost na lokaciji Sportsko-rekreativnog centra Ajdinovići.
Priliko dolaska iz različitih lokacija u Centru izviđače je dočekao doručak, a poslie dolaska svih grupa su krenuli sa zajedničkim aktivnostima.
Preko 100 izviđača su provela zajedno dan i tom prilikom posjetili ZOO centar sa preko 300 životinja,gdje su predavači upoznali izviđače sa karakretistikama životinja, obitavalištima i načinu ishrane istih. Normalno izviđači su na lokaciji sproveli i volontersku aktivnost u ZOO vrtu. Poslije toga stariji izviđači su posjetili zatvoreni zatvorenni bazen i SPA centar, a mlađi izviđači su imali Veselu olimpijadu gdje su se takmičili jedni protiv drugih uz mnogo smijeha i zabave. Oko 13:00 časova su u 2 grupe otišli na ručak, a poslije ručka polaterci i pčelice su uživali u PA centru sa bazenom, a stariji izviđači su nastavili vanjske aktivnosti.
Kako su prijatelji iz druga 3 odreda imali dug put, rastali smo se u 16:00 časova. Izviđači iz Visokog su nastavili sa aktivnostima u Centru i tom prilikom smo iskoristili priliku, pa su poletarci i mlađi izviđači položili i svečanu zakletvu. Sam proces polaganja svečane zakletve i obečanja poletaraca je predvodio i Adnan Hodžić. Prema kući smo krenuli poslije 17:00 časova, a došli u Visoko malo prije 19:00.
Ovom prilikom se želimo zahvaliti kako Sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići na ljubaznom dočeku, ukusnoj hrani i predivnom iskustvu, tako i prijateljima iz odreda koji suučestvovali u ovoj aktivnosti i doprinijeli da ovaj dan ima posebnu čar.
Prilkom oproštaja starješina našeg odreda Muhamed Sehic je pozvao izviđače ova 3 odreda (ali i ostali odredi su dobrodošli) na narednu aktivnost odreda koje će se održati u Visokom. To je dugogodišnja aktivnost koju naš odred u saradnji sa planinarima organizuje “Pozdrav proljeću”, čiji je termin obilježavanja 2-gi vikend u aprilu, na lokaciji planinarskog doma “Gorani”.
Ova aktivnost je podržana od strane ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini u sklopu projekta koji spovodi naš Odred.