“Izviđački” rafting

773

Odred izviđača “Visoko” Visoko kroz svoj projekat “Izviđači to mogu” organizuje rafting na rijeci Fojnici i to u nedelju 07.06.2015. godine. Zbog toga pozivaju sve svoje članove (od najmlađih do najstarijih) i one koji žele da to postanu da im se pridruže u ovoj aktivnosti. Mjesto okupljanja je na “Siciliji” ispod Zanatskog centra Sebilj u 10:30 sati. U sklopu raftinga bit će i organizovana mini obuka spašavanja sa čamcima. Za sve učesnike su obezbijeđeni zaštitni prsluci i kacige. Svi su obavezni da ponesu dodatne presvlake u slučaju kvašenja da se mogu presvući.

Ovaj rafting se realizuje u sklopu UNDP-ovog projekta “Jačanje lokalne demokratije/demokracije – LOD IV”, koji finansira Evropska unija iz sredstava instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) u iznosu od 2 miliona eura.

Zbog ograničenih kapaciteta obuka i rafting će se izvoditi prema starosnim kategorijama, pa tako prvi na red dolaze najmlađi članovi (poletarci i pčelice) koji će se spuštati čamcima na relaciji Buci – šetalište Sicilija i njihova aktivnost je planirana da traje do 12:30 sati, a nakon toga na red dolaze stariji izviđači i planinke i koji će se spuštati čamcima na relaciji Kiseljak – Visoko (šetalište Sicilija).

Komentari

komentara