SvijetBliski istokIzraleska vojska: napadima pogođeno više od 400 ciljeva u Gazi

Izraleska vojska: napadima pogođeno više od 400 ciljeva u Gazi

Od kako je privremeni prekid vatre okončan u petak, Izrael je napao više od 400 ciljeva u Pojasu Gaze, objavila je izraelska vojska.

Kako je saopćio IDF, zračne, pomorske i kopnene snage gađale su Gazu, uključujući područja na jugu Pojasa.

-Borbeni avioni pogodili su više od 50 ciljeva u opsežnom napadu u području Khan Younis – rečeno je, javlja BBC.

Marina Khan Younis bila je još jedna meta izraelskih snaga.

U saopćenju se navodi da su zračni udari gađali džamiju u sjevernom pojasu Gaze, uz tvrdnje da ju je skupina Islamski džihad koristila kao operativni zapovjedni centar. BBC nije mogao neovisno provjeriti te tvrdnje.

Nakon izraelske komande da se ljudi u sjevernoj Gazi evakuiraju na jug, stotine hiljada stanovnika Gaze sklonilo se u južni grad Khan Younis, uglavnom u improviziranim šatorima i skloništima koje je osigurao UN.

Ministarstvo zdravlja koje vodi Hamas kaže da je još stotine Palestinaca ubijeno u protekla dva dana, dodajući hiljadama ubijenih u izraelskoj vojnoj ofanzivi od 7. oktobra.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE