Izraelski nogometni savez pred suspenzijom, nema utakmice u Zenici?

Ako Izrael bude suspendiran na Kongresu 29. maja utakmica u Zenici 12. juna, protiv reprezentacije BiH, neće biti odigrana.

935

Nogometna federacija Izraela nalazi se pred suspenzijom od strane Svjetske nogometne federacije (FIFA). Suspenzija bi mogla uslijediti zbog diskriminacije palestinskih nogometaša na okupiranim područjima.

“Nadam se suspenziji Izraela. Vjerujem da će se 29. svibnja na Kongresu u Zurichu donijeti takva odluka. Oni ponižavaju naše igrače, nasilno se ponašaju i to treba da se kazni” – rekao je Jibril Rajoub, iz Nogometnog saveza Palestine.

S druge strane je, za britanski Guardian, Rotem Kamer iz izraelskog Saveza odbio sve navode o diskriminaciji palestinskih igrača.

“Ne treba miješati političke i sportske stvari. Prijedlog o suspenziji je neosnovan i to ne bi trebalo biti na Kongresu FIFA-e. Mislim da nogomet treba ujediniti ljude, a ne biti oružje” – rekao je Kamer za Guardian.

Ako Izrael bude suspendiran na Kongresu 29. maja utakmica u Zenici 12. juna, protiv reprezentacije BiH, neće biti odigrana, a ni klubovi iz ove zemlje neće moći igrati europske utakmice.

Komentari

komentara