SvijetBliski istokIzraelska vojska objavila novu mapu zona u Gazi za koju tvrde da...

Izraelska vojska objavila novu mapu zona u Gazi za koju tvrde da će “pomoći u evakuaciji civila”Gaza

Izraelska vojska (IDF) napravila je mapu Gaze podijeljenu na stotine zona, za koju kaže da će se koristiti za pomoć ljudima u Gazi da izbjegnu buduća ratna dejstva.

Objavljujući online mapu s numerisanim područjima, Izraelske odbrambene snage (IDF) kažu da je napravljena da pomogne civilima da se pripreme “za sljedeću fazu rata”.

IDF kaže da je mapa podijeljena na prepoznatljiva područja kako bi se omogućilo ljudima da se “evakuiraju sa određenih mjesta radi njihove sigurnosti ako to bude potrebno”.

Cijela karte može se pogledati na linku.

Danas je završilo višednevno primirje između Izraela i Hamasa.

Izrael je za prekid primirja okrivio Hamas, navodeći da se nije držao sporazuma, dok je Hamas prebacio odgovornost na države Zapada.

Ured za medije u Gazi, koji je pod kontrolom Hamasa, okrivio je Sjedinjene Države i međunarodnu zajednicu za nastavak napada na Gazu, navodi CNN.

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE