NaslovnicaLokalni izboriGO SDA Visoko...

GO SDA Visoko: Iznenada otkazana TV debata za kandidate za gradonačelnika, SDA Visoko proglašava pobjedu, režim u panici!

Otkazivanje TV debate za kandidate za gradonačelnika/gradonačelnicu Grada Visoko jasan je znak da je REŽIM U PANICI!

Nakon totalnog debakla koji su doživjeli u pet dosadašnjih debata, kao i dvije debate namijenjene predstavljanju stranačkih listi, hladan tuš!

Shvatili su da su pogriješili u taktici, i da nikako nisu smjeli dopustiti našem premijeru Mirzi Ganiću, kandidatu za gradonačelnika da mirno i dostojanstveno, nastupom koji ulijeva povjerenje i pridobija simpatije, sa puno znanja, javnost Visokog upozna sa posljedicama katastrofalne vladavine Amre Babić, ali i sa Izbornom platformom “Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!”, koji rješava nagomilane probleme građana u svim mjesnim zajednicama i u Gradu Visoko, te nudi viziju razvoja.

Kao razlog otkazivanja TV debate navodi se prusustvo korona virusa i oboljeli. Kada je premijer Ganić iskazao sumnju javno da su dva radnika RTV Visoko zaraženi još u prošli četvrtak, stigao je demanti ove kuće.

Ganić je tada 05.11.2020. izjavio sljedeće: „Maloprije sam evo ostao zatečen kad sam čuo da su dva radnika RTV-a zaražena koronom, da imaju simptome i onda dolazim u situaciju, obzirom da se krećem sa građanima, da se brinem zbog boravka u RTV, jer ne znam u kakvom su stanju ostali radnici jer vi dobro znate da ne moraju simptomi biti javni da se vide, da se osjete, da čovjek može biti kliconoša. I u tom dijelu, izražavam svoju zabrinutost jer bojim se za svoje zdravlje i zdravlje ljudi sa kojima se ja susrećem. Volio sam da ste malo posvetili pažnje po tom pitanju, po cijenu odgađanja određenih debata. Ne bismo mi to shvatili da se neko boji komunikacije sa nama.“

Ili su se se sumnje premijera Ganića pokazale ispravnim, a demanti RTV Visoko lažan, ili je u pitanju panični strah režima od totalnog debakla na izborima.

Kako god, ovo je zapravo sasvim dovoljno da mi večeras, Stranka demokratske akcije, sa svojim kandidatom za gradonačelnika Mirzom Ganićem, i cijelom SDA listom koju predvodi Esad Semić Lera proglasimo POBJEDU!

Kukavičluk i odustajanje od TV debate više su nego jasan signal da su snage režima pobjeđene.

Hvala narodu Visokog na podršci!

Pozivamo vas da u nedjelju što masovnije izađete i glasate po vlastitom ubjeđenju, slobodni i ponosni na svoje Visoko i na svoju Bosnu i Hercegovinu!

Visoko zaslužuje i može puno, puno bolje!

 

Visoko.co.ba/GO SDA Visoko

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.