NaslovnicaLokalne TemeIzložba slika...

Izložba slika u parku “Ravne 2”

Izložba slika za mir i uzdizanje duha održaće se u parku “Ravne 2” od 15. do 17. septembra 2023. godine, a slike će biti izložene na koncertnoj bini. Ova apstraktna i mistična djela, slikana u spontanom stilu koje je autor Sri Chinmoy nazvao Jharna-Kala/Fountain Art, u prevodu Fontana umjetnosti, bila su izložena širom svijeta, u više od 20 zemalja, po galerijama kao npr. Caroussel du Louvre u Parizu, i u znamenitim dvoranama kao npr. Sekretarijatu Ujedinjenih nacija u Njujorku.

U stvaranju slika korišteni su tradicionalni kistovi, kao i pamučne loptice, spužve pa čak i autorovi prsti. Uživajte u skladu razigranih formacija i živih boja i dopustite im da vas ponesu na krilima inspiracije, meditacije…

Komentari

komentara

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.