PreporukaIzložba slika Aleksandre Kokotović u Galeriji Novi hram

Izložba slika Aleksandre Kokotović u Galeriji Novi hram

Izložba slika “Traganje za vlastitom zvjezdanom prašinom” autorice Aleksandre Kokotović otvorena je večeras u Galeriji Novi hram u okviru Festivala “Sarajevska zima 2021.”

Direktor Festivala Ibrahim Spahić kazao je da autorica znanjem i povjerenjem gradi svijet koji je cjelina prostora i vremena te traga za vlastitom zvjezdanom prašinom i vlastitim tragovima.

– Najvažniji segment putovanja tokom našeg traganja nije samo znanje, već i povjerenje i to je ono što daje drugačiju humanističku konekciju između autora i cijeloga svijeta – kazao je Spahić.

Smatra da je to izvanredan projekt, sastavljen od četiri slike, koji će posjetioci moći vidjeti do 25. februara.

 

 

 

Visoko.co.ba/federalna.ba/Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE